Entertainment

Sterren vol lof over 'hun president' Barack Obama na speech

04 juni 2020 05:07 Aangepast: 04 juni 2020 08:54
Beeld © ANP

Verschillende Hollywoodsterren hadden woensdag lovende woorden voor oud-president Barack Obama (58), nadat die een videoboodschap over politiegeweld had gehouden tijdens een livestream vanuit zijn huis.

"Dat is weer wat anders, een president die niet opschept, dreigt, beledigt, hijgt of gek is"

P. Diddy deelde een quote uit de speech, die de rapper uitzond op zijn platform Revolt TV. "Ik wil dat jullie weten dat jullie er toedoen", zei de oud-president daarin tegen mensen met een donkere huidskleur. "Ik wil dat jullie weten dat jullie levens ertoe doen. Dat jullie dromen ertoe doen." Ook Ava DuVernay deelde uitspraken uit de speech, en retweette een van haar volgers die schreef: "Dat is weer wat anders, een president die niet opschept, dreigt, beledigt, hijgt of gek is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de favoriete series en films in 2019 van Barack Obama

Lil Jon noemde Obama in een tweet "je favoriete neef die verhuist is om te gaan studeren en je nu nooit meer spreekt" en zangeres Lalah Hathaway schreef: "Hier spreekt mijn president."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

LEGO komt in actie na tragische gebeurtenissen in de VS

De voormalig staatsman riep in zijn toespraak onder meer alle burgemeesters in de VS op het beleid over gebruik van geweld door hun politiekorpsen tegen het licht te houden en te hervormen in samenspraak met lokale gemeenschappen. c

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sterren steunen oproep tot verlaging politiebudget in VS

Obama sloeg een optimistische toon aan over de protesten, ondanks de woede en wanhoop die daar volgens hem in veel gevallen achter steken. "Ik hoop dat jullie je ook hoopvol voelen, ook al voelen jullie je wellicht boos, want jullie hebben de macht dingen beter te maken en jullie hebben geholpen het hele land het gevoel te geven dat dit iets is dat moet veranderen", zei Obama. "Ik ben trots op jullie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore