Entertainment

Zoveel investeerden de Dragons tot nu toe in Dragons' Den

04 juni 2020 09:48 Aangepast: 04 juni 2020 18:43
Beeld © Roy Beusker

Beginnende ondernemers die op zoek zijn naar een investering maken zich in het programma 'Dragons' Den' op voor de pitch van hun leven. Met vijf vermogende Dragons voor zich maken ze kans op een alles veranderende deal, maar hoeveel hebben de rijke ondernemers eigenlijk geïnvesteerd in het programma?

De selfmade Dragons zijn samen goed voor een miljard euro, maar wie denkt dat ze het breed laten hangen zit fout: stevig investeren doen ze niet zomaar. Dat blijkt wel uit het overzicht dat een fanatieke kijker heeft gemaakt.

De Rotterdamse Michel Perridon, de meest vermogende Dragon van het stel, strooit met geld alsof het niets is. Ook Pieter Schoen doet lekker mee en dat is een genot om naar te kijken. Maar de nummers vier en vijf? Die houden hun centen liever in de portemonnee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie Plessen investeert fors in Dragon's Den-onderneming

Pieter Schoen, oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij, heeft inmiddels voor ruim een miljoen toegezegd in het programma. De eerste vrouw op de lijst is avocadokoningin Shawn Harris: zij doet zes investeringen van in totaal meer dan zes ton.

Wie niet snel met geld over de brug komt, is horecatycoon Won Yip. Ook modegoeroe Nikkie Plessen geeft vrijwel niets uit. Zij investeren in het programma vrijwel nooit alleen en doen enkel mee als een andere Dragon onderdeel van de deal is. De deals die na het programma om wat voor reden klappen, zijn hier nog niet eens van afgetrokken.

Overigens heeft Won Yip er wel oren naar om in een andere deal te stappen: hij begint zijn eigen toko samen met Rachel Hazes. Meer daarover zie je in onderstaande video. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore