Entertainment

Oud anti-racismefilmpje Meghan Markle duikt op

03 juni 2020 01:57 Aangepast: 03 juni 2020 07:18
Beeld © ANP

Nu de hele wereld bezig is met het overlijden van de Amerikaan George Floyd, die door bruut politiegeweld om het leven kwam, is er een video van Meghan uit 2012 opgedoken. De hertogin van Sussex, toen nog 'gewoon' Meghan Markle, spreekt in het filmpje over racisme en hoe zij daarmee te kampen heeft gehad. Dit meldt 'Page Six'.

"Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd"

Meghan, dochter van een witte vader en zwarte moeder, zegt ondermeer dat haar bi-racialiteit haar gemaakt heeft tot de vrouw die ze nu is. "De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag. Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle wordt volop geprezen door Hollywood-actrices

De voormalig Suits-actrice vervolgt: "Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder. Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer 'openminded' zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven."

De racistische manier waarop Meghan door de Britse pers zou zijn aangevallen, was voor haar en Harry een van de redenen om het Verenigd Koninkrijk als senior royals te verlaten. Het paar verhuisde samen met hun zoontje Archie naar Canada, om vervolgens neer te strijken in Meghans voormalige 'hometown' Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Onthullende biografie Meghan Markle verschijnt al eerder'

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore