Entertainment

James Corden in tranen om racisme in VS

02 juni 2020 09:14 Aangepast: 02 juni 2020 09:59
Beeld © ANP

Talkshowhost James Corden (41) kon maandagavond zijn tranen niet in bedwang houden toen hij zijn 'Late Late Show' vanuit huis presenteerde. De presentator hoorde snikkend het emotionele verhaal van zijn zwarte bandleider Reggie Watts aan nadat hij zelf een krachtige monoloog over de huidige situatie in de Verenigde Staten had gehouden.

"Mensen als ik moeten zich hierover uitspreken"

De Brit vroeg zichzelf af wat zijn mening over de huidige racismeproblematiek in de VS ertoe zou doen. Hij realiseerde dat het tijd was om in actie te komen en te praten over de problemen. "Mensen als ik moeten zich hierover uitspreken. Voor de duidelijkheid, ik heb het niet over talkshowhosts of welvarende mensen zoals ik met een platform. Ik heb het over blanke mensen."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

James Corden vermaakt zich kostelijk met quarantainekapsels

Volgens Corden kunnen blanken er niet meer mee weg komen door alleen maar te zeggen dat ze niet racistisch zijn. "Dat is niet genoeg. Want vergis je niet, dit is ons probleem dat we moeten oplossen. Hoe kan de zwarte gemeenschap een probleem oplossen dat zij niet hebben gecreëerd?"

Na zijn monoloog schakelde Corden met Reggie Watts, zijn zwarte bandleider die tijdens de talkshow de muziek verzorgt. Watts vertelde hem over zijn eigen ervaringen met racisme en wat dat met hem doet. Het leidde tot tranen bij zowel hem als Corden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore