Entertainment

Albert Verlinde furieus op Femke Halsema: 'Onvoorstelbaar'

02 juni 2020 07:46 Aangepast: 02 juni 2020 10:41
Beeld © ANP

Albert Verlinde (59) is op zijn zachtst gezegd niet blij met het handelen van Femke Halsema (54), de burgemeester van Amsterdam. Doordat Halsema niet ingreep, verzamelden duizenden mensen zich op de Dam in Amsterdam om te protesteren tegen politiegeweld tegen zwarte mensen.

"Mevrouw Halsema spuugt ons in het gezicht"

Op zijn persoonlijke Facebook-pagina doet Albert zijn relaas. 'Ik vind dit echt ongehoord en onvoorstelbaar: op 4 mei hield mevrouw Halsema persoonlijk tegen dat er ook maar een nabestaande op de Dam zou mogen zijn om een bloem neer te leggen en nu staat ze dit toe, op de dag dat hardwerkende ondernemers en goedbedoelende Nederlanders hun uiterste best doen om de 1,5 meter-regel na te leven', schrijft Albert woedend.  'Mevrouw Halsema spuugt ons in het gezicht.'

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Taakstraf voor partner Femke Halsema

Ondanks dat Albert het niet eens is met de drukte tijdens de demonstratie, wil hij wel duidelijk maken dat zijn sympathie bij de demonstranten ligt. 'Maar dan wel volgens de regels.'

Op haar beurt heeft Femke Halsema ook weer gereageerd op de uit de hand gelopen demonstratie. "Er was geen enkele verwachting dat het tot deze proporties zou uitgroeien. We werden er enorm mee geconfronteerd", zei Halsema gisteravond toen ze aanschoof in Op1. Ook is ze van mening dat ingrijpen niet de oplossing was. "De enige manier van ingrijpen zou hard en gewelddadig zijn geweest. De harde hand gebruiken wilden we niet.”

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Angela de Jong begraaft strijdbijl met Albert Verlinde

Het is niet de eerste keer in korte tijd dat Halsema onder vuur ligt. Een tijd geleden werd haar zoon verdacht van wapenbezit, maar uiteindelijk niet vervolgd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore