Entertainment

George Clooney schrijft artikel over Amerikaans racisme

02 juni 2020 05:09 Aangepast: 02 juni 2020 07:45
Beeld © ANP

De dood van George Floyd, de Amerikaanse zwarte man die door bruut geweld van witte politieagenten om het leven kwam, heeft ook George Clooney (59) hard geraakt. De acteur uitte zijn gevoelens in een artikel dat hij schreef voor 'The Daily Beast'.

"Er is weinig twijfel over het feit dat George Floyd is vermoord"

"Er is weinig twijfel over het feit dat George Floyd is vermoord. We hebben hem zijn laatste adem zien uitblazen in het bijzijn van 4 politieagenten. Daarom hebben we nu wederom te maken met provocatief gedrag jegens het systematisch wreed behandelen van een gedeelte van onze landgenoten. Net zoals we dat in 1968, 1992 en 2014 zagen," schrijft Clooney.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

George Clooney ontdekt kinderarbeid op Nespresso-plantage

Hij vervolgt: "We weten niet wanneer de protesten zullen afnemen. Laten we hopen dat er niet nog meer mensen vermoord worden. Wat we wel weten is dat er weinig verandering gaat komen. De woede en frustratie die we op straat zien, herinnert ons eraan dat we als land nauwelijks gegroeid zijn sinds de slavernij. We hebben een systematische verandering nodig bij de politie en het criminele rechtssysteem."

Volgens Clooney is racisme de ware Amerikaanse pandemie. "Het infecteert ons al 400 jaar en nog steeds is er geen vaccin tegen gevonden. Het lijkt wel alsof er gestopt is met zoeken naar het juiste medicijn. Er is maar een manier om dit virus te bestrijden: ga stemmen."

Met dat advies sneert de acteur richting de Amerikaanse president Trump, van wie hij meerdere malen heeft gezegd geen fan te zijn. "We hebben niks aan een leider die aanspoort tot haat en geweld."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore