Entertainment

Investeerders uit Dragons' Den laten sympathieke broers 'stikken'

01 juni 2020 14:55
Beeld © WNL/YouTube

Ruim 1 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe broers Roel (25) en Luc Bleumer (23) de show stalen in 'Dragons' Den'. Met hun pitch over aggregaten op zonne-energie willen ze de wereld beetje bij beetje verbeteren. De vijf Dragons waren onder de indruk en deden met een 'tonnetje de neus' een flinke investering. Maar achter de schermen ging het er anders aan toe.

"Uiteindelijk bleef alleen Shawn Harris over, maar dat is misschien wel het beste dat ons had kunnen overkomen"

Dat vertellen de Volta Energy-broers in gesprek met De Ondernemer. De officiële onderhandelingen beginnen pas ná het programma en de gouden bergen die de investeerders beloven, worden in dit geval niet waargemaakt. "Vlak na de kerstvakantie zijn we met iedereen om tafel gegaan", vertellen de broers. Voor die belangrijke afspraak hebben zelfs het toilet in hun bedrijfsruimte geschilderd en fatsoenlijke stoelen gekocht om de Dragons te ontvangen.

De Dragons kwamen alleen niet. "We kregen de adviseurs van vier investeerders op bezoek en alleen Shawn was zelf aanwezig. Na het eerste gesprek kregen we te horen dat Nikkie Plessen en Won Yip toch afzagen van een investering en later haakten ook Pieter Schoen en Michel Perridon af."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dragons' Den na ruim tien jaar weer terug op de buis

Opvallend, want Pieter Schoen was de eerste die een waanzinnig aanbod deed. Hij wilde de mannen 400.000 euro bieden in ruil voor 40% van de aandelen in het bedrijf. Maar mede omdat een andere investeerder uitgekocht moest worden, haakte de Dragon af. "Uiteindelijk bleef alleen Shawn Harris over, maar dat is misschien wel het beste dat ons had kunnen overkomen. Zij handelt duidelijk niet uit eigenbelang."

De deal is pas net rond. Shawn Harris doet in totaal een investering van 400.000 euro en stopt daarnaast meerdere tonnen in Volta Energy als 'zachte lening'. In ruil daarvoor krijgt ze 40% van de aandelen in handen. En nu? Het geld moet nog bijgeschreven worden, maar het is al gelukt om een eerste grote aggregaat aan te schaffen. 

Van de coronacrisis lijken de mannen nog geen last te hebben. Hun apparatuur wordt vooral gebruikt om festivals van stroom te voorzien, maar inmiddels richten ze zich volledig op de bouwsector. Met succes, want bedrijven staan in de rij om gebruik te maken van hun aggregaten.

De aflevering van Dragons' Den kijk je terug op NPO Start.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore