Entertainment

Het nieuwe Fyre Festival? Sterrenconferentie blijkt grote fraude

29 mei 2020 03:58 Aangepast: 29 mei 2020 07:57

Een conferentie waarop onder meer George en Amal Clooney, Charlize Theron en Ashton Kutcher zouden spreken, blijkt een wassen neus te zijn. Volgens 'Deadline' wisten de sterren niet eens van het bestaan van de Connect Summit.

"n het belang van het publiek en van de vele belangrijke goede doelen, hopen we dat deze situatie grondig wordt uitgeplozen"

Het blad, dat de zaak al omdoopt tot 'het nieuwe Fyre Festival', kwam de zaak op het spoor toen het van George Clooney hoorde dat hij en zijn vrouw nooit hebben toegezegd om 'keynote speakers' van de conferentie te zijn. Ook Charlize Theron bleek van niets te weten, terwijl hun namen wel waren aangekondigd, samen met die van onder meer Ryan Reynolds en Blake Lively, Matthew McConaughey en basketballer Steph Curry. Geen van hen heeft ooit deelname toegezegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

George Clooney ontdekt kinderarbeid op Nespresso-plantage

De organisatie van de conferentie, Thrive Philanthropy, beweerde dat de sterren kwamen praten over hun werk met goede doelen. Kaarten voor het virtuele congres kosten tussen de 400 en 1800 dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kanye West beschuldigd van Fyre Festival-achtige praktijken

In een statement laten de Clooneys de mogelijkheid open dat de organisatie, die donderdag niet bereikbaar was voor commentaar, te goeder trouw heeft gehandeld. "We weten niet of deze instelling is wat het beweert te zijn en opgelicht is door een boekingsbureau, of dat er iets kwalijkers aan de hand is. In het belang van het publiek en van de vele belangrijke goede doelen, hopen we dat deze situatie grondig wordt uitgeplozen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore