Entertainment

Nieuwe aanklacht tegen Harvey Weinstein

29 mei 2020 02:22 Aangepast: 29 mei 2020 07:51

In een nieuwe rechtszaak beschuldigen nog eens vier vrouwen oud-filmproducent Harvey Weinstein (68) van aanranding en verkrachting. Een van hen was ten tijde van het vermeende misbruik minderjarig.

De vrouwen werden allemaal onder het mom van een zakelijke afspraak uitgenodigd in kantoren en hotelkamers van Weinstein. Daar werden twee van hen verkracht en de anderen betast en tot orale seks gedwongen. De filmproducent en mensen om hem heen lieten de vrouwen achteraf weten dat het beter was te zwijgen, omdat hij hun carrière kapot kon maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Geen coronaquarantaine meer voor Harvey Weinstein

Het gaat om een civiele rechtszaak, de vier aanklagers eisen een niet bekendgemaakt bedrag. Naast Harvey Weinstein worden ook zijn broer en zakenpartner Bob, studio Miramax en The Walt Disney Company - ten tijde van een aantal van de zaken moederbedrijf van Miramax - gedaagd.

Harvey Weinstein zit sinds een paar maanden een gevangenisstraf van 23 jaar uit voor de aanranding en verkrachting van twee vrouwen in New York. Hij moet nog voorkomen in een rechtszaak rond soortgelijke aantijgingen in Los Angeles.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw aanklacht ingediend tegen Harvey Weinstein

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore