Entertainment

Sander Schimmelpenninck: 'Sommige mensen haten mij intens'

28 mei 2020 16:31 Aangepast: 28 mei 2020 17:14
Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck (35) was als hoofdredacteur van 'Quote' al een graag geziene gast in talkshows, maar sinds hij presentator van 'Op1' en 'Dragons' Den' is, staat hij nog meer in de belangstelling. En dat levert hem niet enkel positieve dingen op.

"Er zijn mensen die me haten omdat ik een hele sterke mening heb"

In de podcast Effe Relativeren van Kaj Gorgels (29) is Sander te gast. Daar praat hij onder andere over vooroordelen en online haatreacties die hij krijgt. Zo zegt Sander bijvoorbeeld last te hebben van vooroordelen door zijn achternaam en zijn komaf. Sander is namelijk een telg uit het adelijk geslacht Schimmelpenninck en gaat dus door het leven als graaf. "Daardoor denken mensen heel snel dat je verwend bent, dat je dingen eigenlijk niet zelf hebt gedaan. Wat heel gek is, want in de journalistiek heb je helemaal niks aan een adellijke achternaam."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Sander Schimmelpenninck eerlijk over zijn eigen vermogen

Toch kan Sander ook de hand in eigen boezem steken, want hij snapt wel waar het vandaan komt. "Ik maak er wel in zekere zin een spelletje van", legt hij uit. "Ik ben ook een kakker. Ik ben ook een arrogant mannetje, ik heb een mening, een grote bek. Ik scheld de aanhangers van Baudet uit voor domme tokkies."

Hij is zich er dus maar al te goed van bewust dat hij het een en ander over zichzelf afroept. "Dan vind ik het dus niet erg om zelf ook een paar tikken te krijgen, want je lokt het ook uit." Sinds hij Op1 presenteert, merkt hij steeds vaker dat hij online haatreacties krijgt. Daar heeft hij zelf wel een verklaring voor. "Ik ben anders dan Jeroen, Eva of Beau, want ik heb echt een mening als talkshowhost. Er zijn mensen die me haten omdat ik een heel sterke mening heb. Dat is voor een presentator ongebruikelijk."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Sander Schimmelpenninck snapt dat mensen hem arrogant vinden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore