Entertainment

Humberto Tan doet emotionele oproep aan de media

27 mei 2020 12:07 Aangepast: 27 mei 2020 13:25
Beeld © ANP

Presentator en sportjournalist Humberto Tan roept media op om zorgvuldiger hun woorden te kiezen, zeker bij zaken die gevoelig liggen. Die geëmotioneerde oproep doet hij woensdag op sociale media.

Tan reageert hiermee op de berichten over de dood van een zwarte man in Minneapolis die stierf nadat hij door vier agenten op hardhandige wijze werd aangehouden.

"De betrokken politiemensen zijn niet meer in dienst, zegt de verslaggever in het Journaal", schrijft Tan. "Woorden doen ertoe. De mannen zijn ontslagen! De verslaggever laat ruimte om te denken dat de mannen zélf zijn vertrokken. Nee dus. Ontslagen door de dood van een verdachte. Zeg dat dan!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Star Wars-acteur haalt hard uit naar politie na dood zwarte man

De agenten kregen een melding dat er iemand verdacht werd van vervalsing en troffen Floyd aan in zijn auto. De verdachte stapte uit en er ontstond een worsteling met de politie. Toen ze hem boeiden, bleek hij in medische nood te verkeren. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later overleed, aldus de politie.

De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de dood op de man, aldus een verklaring van de politie van Minneapolis. Duizenden demonstranten waren dinsdag op de been in Minneapolis als reactie op de dood van Floyd. Het is het zoveelste incident in de afgelopen jaren waarbij een zwarte Amerikaan onder dubieuze omstandigheden sterft door toedoen van witte agenten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore