Ga naar de inhoud
Entertainment

Star Wars-acteur haalt hard uit naar politie na dood zwarte man

Beeld © ANP

'Star Wars'-acteur John Boyega heeft woensdag op Twitter hard uitgehaald naar de vier agenten in Minneapolis die zijn ontslagen omdat een zwarte man de zij arresteerden, overleed. De onlinebeelden, waar te zien was dat zij de ongewapende man minutenlang verstikten, leidden tot veel woede in de zwarte gemeenschap.

"Zelfs terwijl hij stervende was, kreeg deze man geen enkele empathie van de agenten"

Het is het zoveelste incident in de afgelopen jaren waarbij een zwarte Amerikaan onder dubieuze omstandigheden sterft door toedoen van witte agenten. Deze trend leidde de afgelopen jaren tot de beweging #BlackLivesMatter.

"Dit doet zoveel pijn", stelt Boyega. "Dit is een cyclus die nooit lijkt te eindigen. Deze moorden moeten hard worden aangepakt. Zelfs terwijl hij stervende was, kreeg deze man geen enkele empathie van de agenten."

Black
Lees ook:
Black Lives Matter-nummer op album Lady Gaga

De agenten kregen een melding dat er iemand verdacht werd van vervalsing en troffen Floyd aan in zijn auto. De verdachte stapte uit en er ontstond een worsteling met de politie. Toen ze hem boeiden, bleek hij in medische nood te verkeren. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later overleed, aldus de politie.

De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt de dood op de man, aldus een verklaring van de politie van Minneapolis. Duizenden demonstranten waren dinsdag op de been in Minneapolis als reactie op de dood van Floyd.

Bron: ANP/RTL Boulevard