Ga naar de inhoud
Entertainment

André van Duin openhartig over overleden man: 'Ik huil elke dag'

Beeld © ANP

André van Duin (73) heeft begin dit jaar afscheid moeten nemen van de liefde van zijn leven Martin. Hij overleed op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. In het NPO-programma 'De Geknipte Gast' vertelt de komiek openhartig over hoe hij met het verlies omgaat.

"Ik vind het wel prettig om over Martin te praten"

Volgens André is het verliezen van een dierbare 'iets wat je altijd bij je blijft houden.' "Dit hakt er wel heel erg in. Wij waren 24/7 samen en nu ben ik alleen. Dat is wel erg wennen", zo vertelt hij. André wordt vaak gevraagd om te praten over Martin, maar vindt dat helemaal niet erg. "Ik vind het wel prettig om over Martin te praten. Ik huil ook elke dag wel een keer, maar dat vind ik wel prettig. Dan zie ik iets en dan schiet ik weer vol. Dat is dan maar 10 minuten of een kwartier." 

André
Lees ook:
André van Duin ontroert in DWDD met vertolking van La Bohème

André en Martin waren onafscheidelijk van elkaar. "Alles wat ik deed, daar was Martin bij. Of het nou Heel Holland Bakt was of welke opname dan ook. Martin was echt de liefde van mijn leven." Het korte ziekbed van Martin heeft André wel aan het denken gezet. "Ik ben nu 73 en ik dacht altijd: de dood is nog ver weg. Maar nu denk ik wel: het kan ook binnen een halfjaar over zijn." 

De komiek is nog altijd druk bezig, maar probeert vooral te genieten. "Je moet wel genieten van het moment. (...) Ik hoef niet meer te sparen voor mijn oude dag, maar ik moet er juist van genieten en uitgeven. Ik heb geen kinderen, dus hoef het ook niet na te laten." 

 

André
Lees ook:
André van Duin zoekt afleiding op verjaardag

De Geknipte Gast terugkijken kan hier