Entertainment

Netflix-serie over Jeffrey Epstein gaat veel stof doen opwaaien

26 mei 2020 20:29 Aangepast: 26 mei 2020 21:56
Jeffrey Epstein Beeld © Getty Images

Streamingdienst Netflix lanceert woensdagochtend een nieuwe serie die veel stof gaat doen opwaaien. In het vierdelige 'Filthy Rich' laat regisseur Lisa Bryant tientallen vrouwen aan het woord die zeggen het slachtoffer te zijn geworden van de omstreden multimiljonair Jeffrey Epstein. Zij doen tot in detail uit de doeken wat Epstein en zijn vrienden hen zouden hebben aangedaan in zijn kapitale villa’s en op zijn privé-eiland in het Caribisch gebied.

De 66-jarige werd vorige jaar dood in zijn cel aangetroffen toen hij in voorarrest zat, in afwachting van zijn rechtszaak. De zakenman zou honderden meisjes en jonge vrouwen naar het eiland hebben laten overkomen. Ook anderen prominenten maakten naar verluidt gebruik van het netwerk van Epstein. Zo wordt ook de Britse prins Andrew aan hem gelinkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onthullende Jeffrey Epstein-documentaire verschijnt deze maand al

Epstein werd in 2008 ook al aangeklaagd voor het misbruiken en transporteren van minderjarige vrouwen, maar wist toen een zeer omstreden deal met Justitie te sluiten. In de praktijk bestond zijn straf uit dertien maanden huisarrest. De zaak werd in 2017 weer opgerakeld toen president Donald Trump de toenmalige officier van Justitie, Alex Acasto, voordroeg als minister in zijn kabinet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeffrey Epstein bedreigde advocaten dat er 'gewonden vallen'

Netflix heeft inmiddels een flinke traditie opgebouwd van ‘real life’-documentaires waarin geruchtmakende justitiële onderzoeken en rechtszaken worden gereconstrueerd, zoals Making a Murderer. Jeffrey Epstein: Filthy Rich is woensdagochtend vanaf 09.00 uur Nederlandse tijd op de streamingdienst te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore