Entertainment

Opnames Slimste Mens woensdag van start zonder publiek

26 mei 2020 16:51 Aangepast: 26 mei 2020 17:17
Beeld © KRO-NCRV

'KRO-NCRV' gaat volgende week woensdag van start met de opnames van het nieuwe seizoen van de kennisquiz 'De Slimste Mens'. De opnames zullen plaatsvinden zonder publiek, tot grote spijt van jurylid Maarten van Rossem. Dat vertelde de historicus dinsdag in een interview op 'Troost TV/Radio Oranje'.

"Ik denk dat het wel een beetje kaal zal zijn zonder publiek"

"Ik denk dat het wel een beetje kaal zal zijn zonder publiek", bekende de 76-jarige Van Rossem. "Maar ik verheug mij er wel op. Ik zit al drie maanden thuis en heb veel zin in een uitje." Het nieuwe seizoen zal vanaf half juli op televisie te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

De Slimste Mens-fans krijgen herkansing in nieuwe online-pubquiz

De Amerika-deskundige heeft het op zich niet moeilijk met de coronamaatregelen. Hij heeft toch al een hekel aan elke vorm van fysiek contact in het openbaar. "Ik vind huggen, een wonderlijke vleselijke omarming met je mannelijke kennissen, een zeer slechte gewoonte", beklemtoonde Van Rossem.

"Ook de traditie van drie kussen vind ik heel onaangenaam. Daarom heb ik een keer geprobeerd die gewoonte in mijn vriendenkring te doorbreken. Ik ben gewoon opgehouden met kussen." Maar meerdere vrienden meldden zich vervolgens bezorgd bij zijn vrouw. "Ze vroegen allemaal of ik opeens de pest aan ze had."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore