Entertainment

J.K. Rowling komt jaren na Harry Potter met nieuw kinderboek

26 mei 2020 15:03 Aangepast: 26 mei 2020 16:08
Beeld © ANP

Schrijfster J.K. Rowling is weer in de pen geklommen en publiceert binnenkort online haar eerste kinderboek sinds 'Harry Potter'. Het nieuwe verhaal over de zogenaamde 'Ickabog' is echter geen spin-off op dat van de tovenaarsleerling, zo benadrukt de Britse schrijfster op Twitter.

"Na een paar weken herschrijven heb ik besloten om de Ickabog gratis online te publiceren"

Rowling heeft het verhaal over de Ickabog lange tijd geheimgehouden, zo verklapt ze. "Tot voor kort hebben alleen mijn twee kleine kinderen het verhaal over de Ickabog al gehoord." Het manuscript verdween zo'n tien jaar geleden naar zolder waar het - in de doos van een duur modemerk - tot een paar weken geleden bewaard bleef. Sommige delen van de tekst waren handgeschreven, andere stukken waren met een typemachine op papier gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

J.K. Rowling onder vuur om namen Harry Potter-personages

"Na een paar weken herschrijven heb ik besloten om de Ickabog gratis online te publiceren zodat kinderen in lockdown, of kinderen die weer naar school gaan, het tijdens deze gekke tijd kunnen lezen." Rowling belooft vanaf dinsdag tot en met 10 juli iedere week één of meerdere hoofdstukken online te zetten op een daarvoor speciaal ingerichte website.

De schrijfster roept kinderen daarnaast op om het boek te illustreren. De beste tekeningen worden per uitgaveregio verwerkt in het boek dat in november in de winkels moet verschijnen. Ook belooft Rowling dat ze de royalties die ze dan met het boek zal krijgen gaat doneren aan projecten en organisaties die zich inzetten voor groepen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

J.K. Rowling doneert miljoen aan goede doelen

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore