Entertainment

Peter van der Vorst: 'GTST gaat gewoon door'

25 mei 2020 10:13 Aangepast: 25 mei 2020 10:40
Beeld © RTL

De langstlopende soapserie van ons land had het de laatste tijd niet makkelijk. Tegenvallende kijkcijfers hebben geleid tot rigoureuze wijzigingen in de verhaallijnen. Maar net toen alles weer lekker op de rit stond, brak het coronavirus uit. Wat betekent dat voor de toekomst van 'GTST'?

"Goede tijden is al dertig jaar een instituut"

Als het aan RTL-zenderbaas Peter van der Vorst ligt, kunnen de fans van de soapserie opgelucht ademhalen. In een zes pagina tellend artikel in De Volkskrant vertelt hij hoe hij de toekomst van GTST voor zich ziet. Is het bijvoorbeeld aantrekkelijk om de serie te vervangen door een programma dat níét zo duur is, zoals een quiz bijvoorbeeld? Dat is wat Peter betreft absoluut geen optie. "Goede tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

GTST-makers hebben wilde plannen voor familie Verduyn

Ondanks de huidige coronacrisis en het feit dat GTST voor het eerst in dertig jaar tijd een vroegtijdige zomercliff beleeft, houdt Peter er de moed in. "Het lukt gewoon op dit moment", zegt hij. De zenderbaas durft zelfs al een kleine blik naar de verre toekomst te doen. "We gaan door. Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarig bestaan vieren."

Na de zomercliffhanger zal GTST er nog anders uit komen te zien. Benieuwd naar welke veranderingen er zullen zijn? Je ziet het in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore