Ga naar de inhoud
Entertainment

Britt Dekker vreest dat moederschap tot dip kan leiden

Beeld © ANP

Britt Dekker heeft er al een enorme tv-carrière op zitten, maar de presentatrice is nog altijd maar 28 jaar. En hoewel ze 'al' zeven jaar samen is met haar vriend Max, weet Britt niet of ze kinderen wil. "Ik zit in een soort twijfel", zegt Britt in de 'Vodcast' van Simon Keizer.

"Je moet ze natuurlijk mogen krijgen"

Britt is zich er maar al te goed bewust van dat het krijgen van kinderen een voorrecht is. "Je moet ze natuurlijk mogen krijgen, maar eerst moet je bepalen of je het überhaupt wel wil", zegt ze. De presentatrice zit dan ook flink in dubio. "Aan de ene kant is het 't mooiste wat je je kunt bedenken en is het een soort ideaalbeeld", legt ze uit. "Maar ik denk ook dat het tot een dip kan leiden."

Britt
lees meer:
Britt Dekker presenteert kennisquiz en zo gaat die eruit zien

Britt vindt het ook lastig om te vragen hoe het is. "Ik ben bang dat mensen die al kinderen hebben niet eerlijk zijn." Ze denkt dat zij het wellicht mooier laten lijken dan het is. Dat je vooraf niet weet hoe het voelt om moeder te zijn, zaait de twijfel. "Want je hebt het nog niet kunnen voelen."

Haar gesprekspartner, Simon Keizer, heeft een tip voor de jonge presentatrice. "Heel eerlijk. Geniet nog even van het vrije leven. Je bent 28 en je eierstokken klapperen nog niet."

Britt is dus al ruime tijd samen met Max, maar van een huwelijk is nog geen sprake. In de video hieronder vertelt Britt hoe zij tegenover een huwelijk staat.

Britt Dekker: 'Leuk om een keer te trouwen'

00:25