Entertainment

Abrupt einde droomreis zorgt voor tranen bij Simon en Annemarie Keizer

24 mei 2020 16:34
Beeld © YouTube: Ik & Simon

Bepakt en bezakt en samen met je gezin een gigantische wereldreis maken, dat was het plan van Simon Keizer. Echter gooide het coronavirus roet in het eten en moest het gezin een abrupt einde maken aan de droomreis. Een flinke klap die ook zorgt voor de nodige tranen.

"Niemand weet wat er staat te gebeuren"

Simon, Annemarie en hun dochtertje zijn de aardbol overgevlogen voor de reis van hun leven. Het oorspronkelijke plan was om een wereldreis te maken in 90 dagen. Echter kwam er na 46 dagen al een einde aan dit sprookje. Toch besloot het stel om alles wat ze hebben vastgelegd te delen met hun volgers. Dit deden ze in een vijfdelige miniserie op YouTube en in de allerlaatste aflevering is te zien hoe snel ze een besluit moeten maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simon Keizer roert vrouw Annemarie tot tranen

De twee zitten in Australië en zijn net van plan om hun koffers te pakken en te vertrekken naar Nieuw-Zeeland, maar dan blijkt dat het land al de nodige maatregelen heeft getroffen. “We zouden naar Nieuw-Zeeland, maar het land zit dicht. Iedere bezoeker wordt meteen verzocht in isolatie te gaan”, vertelt Simon.

Dus besluit het gezin om naar een ander deel van Australië te verkassen. We hebben besloten om maar de boel uit te zitten. En dan gaan we maar gewoon wachten. Niemand weet wat er staat te gebeuren.” Het gezin komt in een prachtig hotel, maar na een gesprek met een Zwitsers stel wordt het wel duidelijk dat de vakantie er echt op zit. Zij wisten te vertellen dat de kans heel groot is dat de epidemie minstens vier maanden kan duren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simon Keizer stuitte in Japan op allerlei problemen

“Het is de afgelopen dagen heel snel gegaan. In eerste instantie zeiden we: oké we blijven in ieder geval zes weken de reis afmaken, dan maar in Australië”, vervolgt de zanger. Als ook in Nederland de nodige maatregelen worden getroffen, beseffen ze maar al te goed dat het een kwestie van tijd is voordat ze Australië niet meer uit kunnen. 

“We kwamen een stel tegen uit Zwitserland. Die zaten in hetzelfde schuitje. Zij zeiden al wat we al voelde”, vertelt Annemarie met tranen in haar ogen. Zij wisten te vertellen dat de kans heel groot is dat de epidemie minstens vier maanden kan duren. “Maar dit is ook gewoon angst. We weten niet waar we aan toe zijn. (…) De reis ging niet door. Het moment dat je je beseft dat de reis stopt, stap je daar vrij snel overheen. Het belangrijkste is dat er iets gaande is in de wereld waar mensen aan overlijden. Dat zijn ook de tranen”, vervolgt ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simon Keizer speelt open kaart over cosmetische ingreep

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore