Entertainment

Ilse DeLange heeft grote plannen om Duitsland te veroveren

23 mei 2020 17:00 Aangepast: 23 mei 2020 18:48
Beeld © ANP

Ilse DeLange timmert hard aan de weg in Duitsland. De zangeres staat deze week voor het eerst solo in de officiële Duitse albumcharts en is te zien in de Duitse versie van 'Beste zangers'. Ilse is verrast door dit nieuwe succes. "Ik kon het niet geloven, joh", zegt ze zaterdagmiddag op NPO Radio 2.

"Heel leuk dat mensen echt op zoek gaan, zo van: wie is die Ilse nou?"

Afgelopen dinsdag zongen artiesten haar liedjes in Sing Meinen Song, waarna Ilses singles en albums massaal werden gedownload via iTunes. "Heel leuk dat mensen echt op zoek gaan, zo van: wie is die Ilse nou?"

De zangeres hoopt dat die vraag in Duitsland straks niet meer hoeft te worden gesteld. Haar nieuwe album 'Changes' bracht ze bewust uit terwijl het programma op televisie is. "Dat Duitse programma is natuurlijk een enorme kans", legt Ilse uit. "Dan is het wel handig om nieuwe muziek te hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse DeLange scoort eerste solohit in Duitsland

Een Duitse tournee staat al gepland voor februari. De taal spreekt de Almelose in ieder geval goed. "Ik heb er absoluut wat aan gehad dat ik naast de grens ben opgegroeid."

Met The Common Linnets stond de zangeres met beide platen in de Duitse hitlijsten. Met 'Changes', dat vorige week uitkwam, is ze binnengekomen op de zeventiende plek van de Offizielle Deutsche Charts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore