Entertainment

Irma Sluis krijgt bijzondere liefdesverklaring

22 mei 2020 07:02 Aangepast: 22 mei 2020 12:21
Beeld © ANP

De populaire Drentse band Mooi Wark heeft een lied gewijd aan gebarentolk Irma Sluis. In het lied 'Oh Irma', dat dinsdag online wordt gelanceerd, verklaren zij de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de verklaringen van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet.

"Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus"

Het lied, dat in Drents dialect word gezongen, is vrijdagavond voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De clip, waarin het lijkt alsof Irma Sluis de tekst zelf met haar handen ‘vertolkt’, gaat dinsdag online in première.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doventolk Irma Sluis shinet in lockdownfilm

"Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk", stelt zanger en bassist William Bossong. "Maar dit lied is wat rustiger van toon. Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus. Ze straalt een serene rust uit, met haar natuurlijke uitstraling en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een hele leuke vrouw."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Irma Sluis voorziet eerste 'coronafilm' van gebarentolk

De band Mooi Wark wordt wel de Drentse evenknie van Normaal genoemd. De formatie treedt al ruim dertig jaar op, vooral in Noord-Nederland. De grootste hit, tot nu toe, was het nummer In de blote kont.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore