Entertainment

Voormalig assistente Weinstein klapt wederom uit de school

22 mei 2020 03:43 Aangepast: 22 mei 2020 11:37
Beeld © ANP

Nadat Rowena Chiu, de vroegere assistent van Harvey Weinstein, al eerder uit de school klapte in de documentaire 'Harvey Weinstein: ID Breaking Now', laat ze nu opnieuw van zich horen. Rowena zegt niet langer meer bang te zijn voor de eventuele gevolgen als ze gaat praten met de pers, ondanks het feit dat ze een verklaring heeft getekend waarin ze heeft gezegd nooit of te nimmer iets over haar oude werkgever naar buiten te brengen. Dit meldt Variety.

"Het interesseert me niet dat ik nu wellicht iets doe wat formeel niet mag"

Rowena wil dat de seksueel ontoelaatbare daden van haar oude baas publiekelijk bekend worden. "Het interesseert me niet dat ik nu wellicht iets doe wat formeel niet mag. Want ook al loop ik het risico om aangeklaagd te worden door hem, vermoed ik dat hij wel belangrijkere zaken aan zijn hoofd heeft nu hij vast zit," aldus Rowena.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Proces Weinstein in Los Angeles voorlopig uitgesteld

De vrouw was in het Verenigd Koninkrijk werkzaam voor Miramax UK en is naar eigen zeggen aangerand door de eens zo gevierde Hollywoodproducent. "Hij smeet me op bed en scheurde mijn slipje omlaag, terwijl ik dat absoluut niet wilde."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw aanklacht ingediend tegen Harvey Weinstein

Rowena is niet alleen boos op Weinstein, maar ook op de mensen die om hem heen opereerden. "Zij zijn net zo goed schuldig. Iedereen wist hiervan, maar ook iedereen zorgde ervoor dat deze man zijn gang kon gaan. Zijn walgelijke gedrag is in stand gehouden door het systeem erom heen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen coronaquarantaine meer voor Harvey Weinstein

Rowena was opgelucht toen Weinstein werd veroordeeld tot 23 jaar celstraf. "Dat was gerechtigheid voor alle vrouwen die hij iets heeft aangedaan. Hij heeft zoveel levens verwoest."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore