Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk krijgt Ere-Zilveren Nipkow overhandigd

20 mei 2020 18:21 Aangepast: 20 mei 2020 18:46
Beeld © BNNVARA/Tom Tenseldam

Presentator Matthijs van Nieuwkerk krijgt dit jaar de Ere-Zilveren Nipkowschijf. Dat heeft de jury van de prestigieuze televisieprijs woensdag bekendgemaakt. Van Nieuwkerk stopte onlangs na vijftien jaar met de presentatie van De Wereld Draait Door.

"Zijn ambitie was de grote motor van het programma"

"Voor deze ereprijs is 2020 hét uitgelezen jaar, vanwege een perfect afgerond vijftiende seizoen van DWDD", aldus de jury. "Naast verstilde ontroering in menige huiskamer, vielen hem bij dit afscheid loftuitingen ten deel als ‘de grote bewonderaar’, presentator van ‘het invloedrijkste programma van de eeuw’, ‘het kon niet intiemer’."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

‘Matthijs van Nieuwkerk krijgt satirische zaterdagavond-show'

DWDD, een van de grote succesnummers van de NPO, was "ondenkbaar" geweest "zonder Van Nieuwkerks ambitie om uit elke uitzenddag het maximale te halen, zijn journalistieke instinct, het vermogen om in een moordend tempo te presenteren en zijn verlangen om te bewonderen. Zijn ambitie was de grote motor van het programma."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jort Kelder gevraagd om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen

De ereprijs ging vorige jaar naar Jeroen Pauw. De prijsuitreiking vindt op 25 juni plaats in Het Ketelhuis te Amsterdam tijdens een bescheiden ceremonie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore