Entertainment

Sander Schimmelpenninck eerlijk over zijn eigen vermogen

20 mei 2020 16:45
Beeld © ANP

Met de jaarlijkse publicatie van de Quote 500 en de lijst met de 100 rijkste Nederlanders onder de 40 jaar, zit Sander Schimmelpenninck (35) regelmatig met zijn neus in de cijfertjes. Maar hoeveel verdient de hoofdredacteur van de Quote eigenlijk zelf?

"Ik doe natuurlijk wel heel veel dingen"

Sander is de eindredacteur van het zakelijke blad Quote én schnabbelt behoorlijk wat bij als presentator van Dragon's Den en Op1. Daarmee is hij regelmatig bezig met de inkomens en vermogens van de grootste spelers van Nederland, maar nog niet eerder liet hij iets los over zijn eigen salarisstrookje. "Ik ben geen miljonair", verzekert hij bij Privé TV. Sander vertelt hier wel dat hij als eindredacteur een jaarlijks inkomen heeft van 100.000 euro en daar zitten zijn tv-inkomsten nog niet bij. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander Schimmelpenninck snapt dat mensen hem arrogant vinden

"Ik heb wel goede hoop dat het voor mijn 40ste levensjaar gaat lukken", vertelt Sander over zijn aspiratie om miljonair te worden. "Ik ben wel in de goede richting aan het bewegen, zal ik maar zeggen. Maar zo rijk als die jongens en meisjes in die Quote-lijst, gaat niet lukken denk ik." Zijn vermogen heeft hij te danken aan 'hard werken', legt hij verder uit. "Ik doe natuurlijk wel heel veel dingen en ik verdien daar best wel geld mee. Als ik dat nog even volhoud, dan moet ik het wel redden."

In de video hieronder zie je welke BN'ers het tot de Quote 500-lijst wisten te schoppen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore