Entertainment

Producer Tiger King: 'Wist dat Joe Exotic een slecht persoon was'

20 mei 2020 09:44 Aangepast: 20 mei 2020 12:32
Beeld © Discovery

Tv-producer Rick Kirkham, bekend van de Netflix-hit 'Tiger King', kijkt met negatieve gevoelens terug op zijn tijd met Joe Exotic. Hij noemt het werken met Joe Exotic zelfs een 'nachtmerrie'. Dat doet hij allemaal in zijn laatste interview dat hij geeft over het maken van de serie, in de documentaire 'Surviving Joe Exotic'.

"In het begin mocht ik hem graag"

"Ik wist meteen dat het geen goed persoon was", zegt Rick, die door een ruzie met Joe uiteindelijk zelfs naar het buitenland vluchtte om er zeker van te zijn dat hem niks overkwam. Hij was de producer van Joe's webserie. Al snel tijdens de opnames van kreeg Rick door wat voor man Joe was. "In het begin mocht ik hem graag. Hij was leuk om mee om te gaan", zegt Rick in een exclusief interview met Dplay. Maar dat gevoel veranderde al snel.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Joe Exotic blijft het proberen en vraagt weer om gratie

Ondanks dat Rick zich niet meer comfortabel voelde naast Joe, bleef hij nog bijna een jaar in de dierentuin voor grote katachtigen. Hij wist maar al te goed dat de beelden die hij had gemaakt van onschatbare waarde waren. Uiteindelijk kreeg hij ruzie met Joe en vloog zijn studio in brand. Daarbij ging al het gefilmde materiaal in vlammen op. Toen hij ook nog een brand in zijn nieuwe huis aantrof, besloot Rick om te vluchten. Hij verhuisde naar Noorwegen, waar hij nu woont met zijn Noorse vrouw.

In dit laatste interview dat Rick over de docuserie geeft, is hij openhartiger dan ooit over zijn ervaringen met Joe Exotic, waarbij niets onbesproken blijft. De documentaire Surviving Joe Exotic is vanaf 5 juni te zien op Dplay.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore