Ga naar de inhoud
Entertainment

Chantal Janzen schaamt zich voor mening songfestivalshow

Beeld © ANP

De presentatrice leeft nog altijd op een roze wolk. "Dat mag je misschien helemaal niet zeggen en je moet gewoon nuchter blijven daarin, maar ik ben zó trots op ons allemaal", vertelt Chantal Janzen (41) in 'De Coen en Sander Show' op Radio 538.

"Het was een programma dat in zo’n korte tijd in elkaar is gezet en we hebben het gewoon gedaan!"

Chantal is erg tevreden over haar presentatieklus voor Europe Shine a Light. "Ik vind het dus best wel gênant, maar ik heb me voorgenomen om het gewoon te zeggen. Ik loop gewoon een beetje op wolken (...) het was een programma dat in zo’n korte tijd in elkaar is gezet en we hebben het gewoon gedaan!"

De presentatrice vertelt niet zenuwachtig te zijn geweest. In tegenstelling: ze was juist een soort Emile Ratelband. "Als de ploeg een beetje stil wordt van de spanning dan wil ik juist dat dekbed opschudden. Ik denk dat ze op een gegeven moment dachten: hou je bek!"

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen dankbaar voor kleine momenten in het leven

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar wederom plaats in Rotterdam. Dat werd bekendgemaakt tijdens de speciale tv-uitzending zaterdag. Rotterdam zegde vorige maand al toe weer gaststad te willen zijn. NPO, AVROTROS en NOS gaven toen aan in principe door te willen, echter moesten eerst alle financiën op een rijtje worden gezet.

Chantal is er, als haar agenda het toelaat, weer gewoon bij. Hierover vertelt ze: "Ik kom nu ook wel echt in een nieuwe wereld. Normaal moet een programma door een paar mensen gekeurd worden, maar nu is dat nog meer. Dat is de AVROTROS, het Songfestival, het EBU. Dus dat is gaaf als iedereen het goedkeurt."

Chantal
Bekijk ook:
Chantal Janzen reageert op reactie Graham Norton

Dik 2.3 miljoen kijkers alleen al in Nederland zagen zaterdag de speciale uitzending van het songfestival. Voor wie het gemist heeft nog één keer alle hoogtepunten op een rijtje.

Chantal Janzen blikt terug op memorabele songfestivalshow

08:41