Entertainment

Meeste mensen keizen voor het bewaren van tickets

18 mei 2020 10:30 Aangepast: 18 mei 2020 12:32

Maar weinig mensen die een kaartje hadden voor onder meer uitgestelde festivals, concerten en theatervoorstellingen vragen hun geld daarvoor terug. Dat laat een woordvoerder van de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling maandag desgevraagd weten aan BuzzE.

"We zijn heel dankbaar voor de positieve steun van mensen"

Exacte cijfers worden vooralsnog niet gecommuniceerd, maar "vrij weinig mensen" vragen echt hun geld terug nu evenementen vanwege de coronacrisis worden verplaatst. Bezoekers maken dus dankbaar gebruik van de regeling waar theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals bij zijn aangesloten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cultuursector pleit voor meer ondersteuning in coronatijden

Ze hebben de keuze hun tickets te bewaren, in te ruilen voor een voucher, om te zetten in een donatie of om toch het geld terug te vragen. Het grootste deel bewaart zijn ticket, vertelt de woordvoerder. "We zijn heel dankbaar voor de positieve steun van mensen. We merken dat ze het prima vinden om hun ticket te bewaren, een voucher te krijgen of kiezen voor een donatie. Er zijn vrij weinig mensen die geld terugvragen."

Dat het kabinet vorige maand liet weten te denken dat grote evenementen pas kunnen doorgaan wanneer er een coronavaccin is, heeft niet gezorgd voor een massale inwisseling van tickets. "De bezoekers houden vertrouwen."

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore