Entertainment

Björn Ulvaeus van ABBA deelt anekdotes Eurovisiesongfestival

16 mei 2020 23:53 Aangepast: 17 mei 2020 11:22
Beeld © ANP

Björn Ulvaeus (75) van ABBA heeft zaterdag tijdens de alternatieve tv-show 'Eurovision: Europe Shine a Light' voor het eerst in lange tijd weer van zich laten horen. Niet om, zoals door sommigen werd gehoopt, iets te zeggen over hun langverwachte comeback maar om anekdotes op te halen over het Eurovisiesongfestival.

Het is hartverwarmend Europa en een vlucht uit de werkelijkheid, zelfs nu in coronatijd"

Björn won met ABBA in 1974 met de klassieker 'Waterloo', nog altijd een van de bekendste songfestivaloverwinningen in de 65-jarige historie van het evenement. "Dat dikkige mannetje met die stervormige gitaar was ik", memoreerde de muzikant in een speciaal opgenomen boodschap. "Als ik het terugkijk kan ik het nog steeds niet geloven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat bedoelde Graham Norton met de uitspraak 'awkward'?

Het Eurovisiesongfestival is volgens Björn ontzettend belangrijk. "Het is een geweldige springplank en het blijft een van de meest vreugdevolle tv-momenten van het jaar. Het is hartverwarmend Europa en een vlucht uit de werkelijkheid, zelfs nu in coronatijd", aldus de muzikant. "Hopelijk biedt dit programma wat troost. Een goede titel trouwens, 'Love Shine A Light', gelukkig werd het niet 'Waterloo'", grapte hij. "Lang leve het songfestival!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

ABBA blijft maar nieuwe muziek teasen, maar wanneer komt die?

Sinds vrijdag werd al gesproken over een mogelijke deelname van ABBA aan Europe Shine a Light. Een enkeling dacht dat de Zweedse popgroep misschien eindelijk een van hun nieuwe liedjes zou laten horen.

De groots aangekondigde comeback van ABBA werd twee jaar geleden aangekondigd, maar is om onbekende redenen al meerdere keren uitgesteld. Voor de terugkeer van ABBA doken Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid na jaren weer de studio in. Ook zou er een speciale digitale ABBA-tour komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager ondersteboven door vele reacties songfestivalshow

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore