Entertainment

Ook de Oranjes behoren tot de echte songfestivalfans

16 mei 2020 21:07 Aangepast: 17 mei 2020 11:17
Beeld © RVD / Instagram @koninklijkhuis

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zaten zaterdagavond klaar voor het alternatieve songfestivalprogramma 'Eurovision: Europe Shine a Ligh't. Op sociale media plaatste het hof kort voor aanvang van de show een foto met daarin een boodschap voor heel Europa.

"Samen staan we sterk"

"Europa gaat door een zeer moeilijke tijd. Laten we onze ogen en oren voor elkaar open houden. Samen staan we sterk", zo laat het koningspaar optekenen. "Europe, shine a light and keep the music alive!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin Máxima viert 49ste verjaardag thuis

Het koningspaar keek vorig jaar ook naar het Eurovisiesongfestival. Kort na de overwinning van Duncan Laurence in Tel Aviv plaatsten de koning en koningin een felicitatie op Twitter. "Duncan’s song is a winning game! Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!", luidde de tweet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat bedoelde Graham Norton met de uitspraak 'awkward'?

Willem-Alexander liet zich eind april nog bijpraten door Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival. Hij belde hem om te vragen naar de laatste stand van zaken omtrent de annulering van het evenement en de alternatieve tv-show van zaterdag.

Willem-Alexander kan wel even wat positieve publiciteit gebruiken. Eerder deze week lag hij nog onder vuur toen tv-programma Zembla ontdekt dat er iets niet in de haak is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore