Entertainment

Rundfunk eerste Nederlandse film in bios na coronasluiting

15 mei 2020 17:29 Aangepast: 15 mei 2020 17:59
Beeld © ANP

De eerste speelfilm van het komische duo Rundfunk, 'Jachterwachter', wordt de eerste Nederlandse productie die na de coronasluiting in de bioscopen wordt uitgebracht. De absurdistische komedie van en met Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde is vanaf 12 juni in de theaters te zien, maakte distributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekend.

Rundfunk oogstte in 2015 en 2016 groot succes met de gelijknamige absurdistische televisieserie die zich afspeelde op een middelbare school. Het duo stopte na twee seizoenen met de serie en maakte vervolgens theatervoorstelling Wachstumsschmerzen waarmee zij de Neerlands Hoop, de theaterprijs voor het veelbelovendste nieuwe talent, wonnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rundfunk komt met nieuwe afleveringen

In de speelfilm runt wachtopzichter (Yannick van de Velde) zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. Bijrollen zijn er voor Pierre Bokma en Carly Wijs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Rundfunk op zoek naar figuranten voor eerste film

De tweede grote Nederlandse speelfilm die wordt uitgebracht, is de familiefilm De Piraten van Hiernaast van regisseur Pim van Hoeve (Dummie de Mummie). Deze komische film wordt begin juli uitgebracht. De eerste grote nieuwe Amerikaanse blockbusters, sf-film Tenet van Christopher Nolan en actiefilm Mulan van Disney, gaan half juli in première.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Films maken is duur, maar de Avatar-sequels spannen de kroon

De bioscopen moesten half maart de deuren sluiten vanwege het coronavirus. Maar 1 juni mogen de zalen weer open, met inachtneming van allerlei restricties en regels. Zo mogen er per zaal niet meer dan dertig mensen naar binnen. Ondertussen balen veel acteurs enorm van het stilleggen van de opnames.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore