Entertainment

Waarom Miljuschka een andere naam heeft in de serie Judas

14 mei 2020 17:06 Aangepast: 14 mei 2020 17:26
Beeld © ANP

Dat Miljuschka Witzenhausen familie is van topcrimineel Willem Holleeder, is inmiddels geen geheim meer. Toch is de presentatrice veel en veel meer dan dat. Miljuschka beantwoordt op haar Instagram vragen van volgers en als een daarvan over haar familie en de serie ‘Judas’ gaat, maakt Miljuschka voor eens en altijd duidelijk waarom zij niet in die serie voorkomt.

"Ik wilde niet gezien worden als een spreekbuis daarvan"

De serie Judas is gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder, de moeder van Miljuschka. Hoewel de presentatrice met naam wordt genoemd in het boek, is dat in de serie anders: daar wordt ze Vicky genoemd. Miljuschka legt uit waarom. "Het verhaal van mijn familie is zo groot dat je erin opgezogen kan worden en zelf niet meer kan bestaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka vreest elke dag dat moeder wordt geliquideerd

“Ik heb er heel lang nooit over gesproken omdat ik zelf iets wilde opbouwen”, vervolgt ze. “Ik wilde niet gezien worden als een spreekbuis daarvan. Dat is aardig gelukt.” Wel vertelt ze dat ze dagelijks naar haar familie wordt gevraagd. “Maar ik ben eerst moeder, eten- en contentmaker. Daarna hoop ik pas dat mensen daaraan denken.”

Toch heeft Miljuschka ook enkele teleurstellende ervaringen rond haar naam en haar familie. “Zoals bij een grote talkshow waar ik alleen welkom was als ik ook iets over of namens mijn moeder zou zeggen. Dat heb ik afgewezen en daar ben ik dus nooit aangeschoven als gast.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka prijst leraren met ontroerende anekdote over dochter

Miljuschka heeft er zelf bij RTL op aangedrongen om niet haar echte naam in de serie te gebruiken. Naar eigen zeggen wilde de presentatrice op deze manier afstand bewaren.

De goed ontvangen serie Judas is momenteel te zien bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore