Entertainment

Promenade trekt zich terug uit race om Gouden Televizier-Ring

14 mei 2020 15:27 Aangepast: 14 mei 2020 16:14
Beeld © Wim Kluvers/NTR

Als het aan de makers van het satirische programma 'Promenade' ligt, gaat de Gouden Televizier-Ring dit jaar aan hen voorbij. Diederik Ebbinge liet weten "zeer vereerd" te zijn dat het programma op de longlist staat, maar heeft toch samen met zijn team besloten zich terug te trekken uit de race.

"In deze tijden concentreren wij ons liever op onze journalistieke taak"

"Wij hebben altijd gezegd dat een talkshow geen oorlog is, laat staan een wedstrijd. In deze tijden concentreren wij ons liever op onze journalistieke taak, en voelt het ongepast een hele onlinecampagne op te tuigen om stemmen te winnen", aldus de acteur en presentator van het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Populaire Promenade krijgt tweede seizoen in augustus

De verklaring waarin Diederik meldt dat Promenade zich terugtrekt uit de Televizier-strijd, is overigens met een dikke vette knipoog opgesteld. "Het past ons in deze rare tijden domweg niet om jonge, ambitieuze tv-makers als Jakhals Erik, Mr. Frank Visser en Will Koopman voor de voeten te lopen. Wij wensen de 156 resterende programma’s ontzettend veel succes bij de oproepen om op hen te stemmen. Zet ‘m op."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diederik Ebbinge wil Promenade maken in coronatijd

Wie er dan volgens Diederik wel moet winnen? "Mijn team en ik zouden de Televizier-Ring 2020 unaniem gunnen en een passend eerbetoon vinden aan het ijzersterke afscheidsseizoen van Help! Mijn man is klusser.’ Maar uiteindelijk is dat aan het Nederlands publiek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore