Entertainment

Floor Jansen uitverkorene voor titelsong War Child-documentaire

14 mei 2020 07:38 Aangepast: 14 mei 2020 08:04
Beeld © ANP

Voor de documentaire 'Kinderen in oorlog: 75 jaar later' van War Child heeft Floor Jansen (39) de titelsong ingezongen, dat maakte de organisatie donderdag bekend. Het nummer heet 'De beelden blijven'.

"Moedeloos word ik als ik voel dat ik niets aan de gruwelijkheden kan doen"

Het nummer is door componist/tekstschrijver Han Kooreneef speciaal geschreven voor de driedelige documentaire die vanaf zondag op SBS6 wordt uitgezonden. Floor is blij dat ze zich op deze manier kan inzetten voor War Child. "Zeker sinds ik zelf moeder ben, raken verhalen over kinderen in dergelijke gebieden me des te harder. Moedeloos word ik als ik voel dat ik niets aan de gruwelijkheden kan doen. Maar dat kan ik nu", laat de Nightwish-zangeres weten in een verklaring.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Floor Jansen en band geplaagd door album Lil' Kleine

In de documentaire vertellen onder meer Adriaan van Dis, Philip Freriks en Jeroen Krabbé hun verhaal over de pijn van de Tweede Wereldoorlog. Ze proberen zo het taboe dat rust op het delen van traumatische ervaringen te doorbreken. War Child probeert dat ook te doen met de campagne Doorbreek het zwijgen, om kinderen zo te helpen met hun emoties zodat ze weer zelfvertrouwen krijgen en contact durven te maken met anderen.

Floor werd bij het grote publiek afgelopen jaar bekend door haar deelname aan Beste Zangers, maar zit al jaren in het vak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Nightwish van Floor Jansen cancelt shows in China vanwege corona

De eerste aflevering van Kinderen in oorlog: 75 jaar later is zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore