Entertainment

Deze maatregelen gelden vanaf 1 juni bij Pathé

13 mei 2020 11:12 Aangepast: 13 mei 2020 11:27
Pathé Beeld © ANP

Pathé roept mensen op om zo min mogelijk met het openbaar vervoer naar de bioscoop te komen als deze op 1 juni weer open gaat. Ook moeten bezoekers de zodra de film is afgelopen direct de bioscoop verlaten, staat in het coronaprotocol dat de bioscoopexploitant woensdag naar buiten heeft gebracht.

"Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen"

In de richtlijnen staat verder onder andere dat men met maximaal twee personen of een huishouden naar binnen mag. Tickets zijn alleen vooraf online te koop en er zullen vragen gesteld worden over de gezondheid: bij ziekteverschijnselen is men niet welkom. Bovendien geldt dat bezoekers continu anderhalve meter afstand moeten houden tot andere bezoekers en medewerkers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oude films terug in 'anderhalvemeterbioscopen' Pathé

Ook Pathé zelf treft verschillende maatregelen waardoor iedereen "in goede gezondheid en veiligheid" de bioscoop kan bezoeken. Zo geldt er onder meer een maximum capaciteit van dertig bezoekers per zaal, zodat er voldoende afstand genomen kan worden. Bezoekers kunnen vooraf geen stoel kiezen, maar krijgen deze aangewezen door een medewerker. Bovendien zijn er kuchschermen geplaatst en wordt er extra schoongemaakt.

Directeur Jacques Hoendervangers is blij dat de bioscopen binnenkort weer open mogen. Wel heeft het protocol consequenties voor de omzet, stelt hij. "Maar het is beter om nu het verlies enigszins te beperken dan om helemaal niets te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pathé trakteert elke dag op gratis films

De grote vraag is natuurlijk welke films vertoond zullen worden. De eerste films die na de coronastop op het witte doek te zien zullen zijn, zijn onder meer Bloodshot, De Beentjes van Sint Hildegard en Onward die onlangs in première gingen. Ook een tweetal blockbusters wordt uit de kast gehaald. Zo wordt Interstellar onder andere in IMAX vertoond en zijn Spider-man: Far from home en Harry Potter and the Deathly Hallows voor het eerst te zien in 4DX, waarbij de films een extra 'vierde dimensie' krijgen. Vanaf 8 juni zijn er voorpremières van de nieuwe Nederlandse film Rundfunk: Jachterwachter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore