Entertainment

Purple Rain-concert van Prince ingezet om geld op te halen

12 mei 2020 21:41 Aangepast: 13 mei 2020 08:07

Fans van de overleden popster Prince kunnen komend weekeinde even terug in de tijd om naar een optreden van de zanger in 1985 Te kijken. Op zijn officiële YouTube-kanaal wordt namelijk van vrijdag 15 mei tot en met zondag 17 mei een concertregistratie uit zijn Purple Rain-tournee gelivestreamd, meldt 'Variety'.

Het optreden in kwestie is dat in Syracuse, New York van 30 maart 1985. Tijdens dat concert zong Prince hits als 'Little Red Corvette', '1999' en natuurlijk 'Purple Rain'. Hij werd tijdens de tournee begeleid door zijn band The Revolution. Het concert kwam ooit op videoband uit en raakte toen in vergetelheid voordat een deel ervan in 2017 weer opdook op een speciale editie van 'Puprle Rain'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Guido Weijers smeekt premier Mark Rutte: 'Laat ons optreden'

Met de livestream wordt ook geld opgehaald voor het COVID-19 Solidarity Response Fund van de Wereldgezondheidsorganisatie. Fans die naar het concert komen kijken, kunnen meteen ook geld geven in de strijd tegen het coronavirus. Google heeft toegezegd ook te doneren en iedere dollar te verdubbelen, tot een bedrag van 5 miljoen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Karin Bloemen maakt zich kwaad om lakse overheid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore