Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze komische fout uit High School Musical gaat nu viral

Beeld © Disney

'High School Musical' mag dan inmiddels alweer uit 2006 stammen, het is én blijft een klassieker. Misschien is de film ruim vijftien jaar na dato nog wel populairder dan ooit. Ook op TikTok is het een ware hit, maar niet in de positieve zin van het woord... Oplettende kijkers spotte namelijk de een na de andere hilarische fout.

TikTok is er niet alleen voor jolige challenges en het nasynchroniseren van iconische scènes. Veel gebruikers keren naar het medium om dingen te delen die ze zijn opgevallen. Zo ging eerder al een komische blunder uit Gossip Girl helemaal viral en ook nu hebben kijkers weer een foutje ontdekt. 

In de betreffende scène uit de tienerklassieker gaat Sharpay, gespeeld door Ashley Tisdale, op onderzoek als ze ergens iemand hoort zingen. Fans van High School Musical kunnen ondertussen dromen dat het Gabriella (Vanessa Hudgens) is, die haar auditie aan het doornemen is op het toilet. Sharpay heeft ook zo haar vermoeden en besluit de ruimte te inspecteren, maar geeft het na een blik in de spiegel al snel voor gezien.

Vanessa
Lees ook:
Vanessa Hudgens zegt sorry voor corona-opmerkingen

Gabriella lijkt spoorloos, terwijl ze er een seconde geleden nog was. Ook in één van de hokjes zit ze niet verstopt, maar waar is ze dan wel? En dat is nu juist precies waar veel kijkers een decennia later over vallen. Het is namelijk onmogelijk dat ze ongezien is gebleven. TikTok-gebruiker ReggieCreations merkte de bizarre fout op en deelt ook meteen zijn verklaring in de video. 

Fans
Lees ook:
Fans lyrisch over High School Musical comeback

Het is niet de enige fout die momenteel rond gaat. Zo vinden ook veel mensen het vreemd wat er tijdens Breaking Free gebeurt. In de film staat Gabriella te trillen op haar benen als ze eenmaal op het podium staat. Omdat ze niet durft te beginnen met zingen, praat liefje Troy (Zac Efron) haar wat moed in. Als hij haar gekalmeerd heeft pakt het koppel de draad weer op. Maar gek genoeg begint niet Gabriella met zingen als het nummer opnieuw wordt gestart, maar Troy. Huh?

Eerder ging er nóg een flinke misser uit de tweede film compleet viral. Want hoe schreef Troy dit precies op zijn notitieblokje?

Bron: RTL Boulevard