Entertainment

Filmversie Hamilton slaat bios over en komt alleen op Disney+

12 mei 2020 15:01 Aangepast: 12 mei 2020 16:36
Beeld © Disney

De filmversie van de uiterst succesvolle theatermusical Hamilton zal niet in de bioscopen te zien zijn. In plaats daarvan wordt de registratie van de voorstelling vanaf 3 juli aangeboden op streamingdienst Disney+. Dat heeft componist en acteur Lin-Manuel Miranda dinsdag op sociale media bekendgemaakt.

De voorstelling gaat over het leven van de Amerikaanse politicus en founding father Alexander Hamilton. Het verhaal wordt verteld aan de hand van rapmuziek en alle rollen worden gespeeld door zwarte acteurs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Disneyland roept op: zing samen The Lion King thuis

Disney zou naar verluidt zo’n 75 miljoen dollar (68 miljoen euro) hebben neergeteld voor de rechten. In de film zijn alle oorspronkelijke castleden te zien die in 2016 op Broadway stonden met de voorstelling. Hamilton is al jaren een van de grootste theaterhits ter wereld en won tientallen prijzen.

Hoofdpersoon Alexander Hamilton was de belangrijkste vormgever en bepleiter van de Amerikaanse grondwet, gaf de economische structuur en politiek van de VS vorm en maakte zich hard voor de afschaffing van de slavernij. De film zou oorspronkelijk in het najaar wereldwijd in de bioscopen te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Langverwachte Disney-film slaat bios over en verschijnt op Disney+

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore