Entertainment

Films maken is duur, maar de Avatar-sequels spannen de kroon

12 mei 2020 14:47 Aangepast: 12 mei 2020 15:19
Beeld © 20th Century Fox

De makers van 'Avatar' vinden het de gok waard om gigantisch veel geld te pompen in de vervolgfilms van het bioscoopsucces uit 2009. Dat blijkt wel uit een voorzichtige schatting van het prijskaartje dat aan de sequels hangt.

Er staan maar liefst vier nieuwe Avatar-films op de planning en die zullen naar verluidt bij elkaar zo'n 1 miljard dollar kosten. Om toch nog wat centen te besparen willen de makers alle vier de vervolgfilms tegelijkertijd opnemen in Nieuw-Zeeland, meldt Deadline. In het land zijn al enkele producties weer gestart sinds de uitbraak van het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de eerste beelden van nieuwe Avatar-film

In Hollywood zit alles nog wel op slot, behalve de visual effect-afdelingen van de grote filmhuizen, aldus The Hollywood Reporter. Dat is goed nieuws voor Avatar, waarvan het overgrote deel van de film afhankelijk is van de vliegensvlugge vingertjes van editors.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Avengers stoot Avatar van de troon

De eerste van de vier sequels wordt in december 2021 verwacht. Daarna hoeven we gelukkig niet weer twaalf jaar te wachten, maar komen ze in een sneltreinvaart uit in 2023, 2025 en 2027. Dat betekent dat de Avatar-fans weer kunnen genieten van het plaatsje Pandora, de Na'vi bevolking, Jake Sully en zijn grote liefde Neytiri. Om de tijd door te komen, kun je de allereerste film natuurlijk terugkijken bij Disney+. 

De makers van de film kwamen kortgeleden ook met een nieuw project: Alita: Battle Angel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore