Entertainment

Miljuschka prijst leraren met ontroerende anekdote over dochter

12 mei 2020 13:27 Aangepast: 12 mei 2020 13:33
Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen (34) denkt dat het coronavirus ons allemaal een beetje veranderd heeft. Zo stelt ze in haar nieuwe column voor het tijdschrift 'Flair'.

"Hoe mooi is het dat onze juffen en meesters zo veel voor onze kinderen kunnen betekenen"

Ook de tv-kok worstelt thuis met de obstakels die het coronavirus opwerpt, net als ieder ander gezin. Lesgeven aan haar eigen kinderen blijkt verre van eenvoudig. 'Hoe krijgen die juffen en meesters het voor elkaar mijn kids een aantal uren achtereen op een stoel te laten zitten, zonder dat ze om de tien minuten vinden dat ze nu toch eigenlijk wel genoeg schoolwerk hebben gedaan? Hoe krijgen ze het voor elkaar om ze de moeilijkste opgaven te laten maken zonder dat ze het direct willen opgeven?' vraagt ze zich in haar column hardop af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka vreest elke dag dat moeder wordt geliquideerd

'Ik weet hoe', vervolgt ze. 'Ik heb gezien hoe dat werkt. De juffen van de school waarop mijn kinderen zitten, bellen regelmatig in. En ik zie wat dat bij de kids doet. Ze veranderen.' Vooral haar jongste, die haar 'juffie' enorm mist, fleurt op als ze haar belt. 'Ze lacht, is blij. Vertelt honderduit. En laatst, toen ze een echte offday had en ik vroeg of ze juffie miste, kwamen de tranen. Ja, ze miste haar. En ook Sis, de hond die juffie vaak mee naar school neemt. (...) Hoe mooi is het dat onze juffen en meesters zo veel voor onze kinderen kunnen betekenen.'

Ook haar oudste heeft heimwee naar zijn dagen in de klas, al kan hij volgens Miljuschka soms nog wel stoer doen. 'Ook hij moest laatst toegeven dat hij nu toch wel weer naar school wilde.' Niet voor het schoolwerk, want dat doet hij ook thuis. Maar voor het contact met de andere kinderen en 'die bijzondere relatie die je als kind alleen met je juf of meester kunt hebben'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka laat zich niet gek maken door coronakilo's

Door de coronacrisis heeft ze dan ook ingezien dat school geen leerfabriek is. 'Als me iets duidelijk is geworden, dan is het dat school hun tweede thuis is, waar ze met hun andere opvoeders wonen, de juffen en meesters die liefdevol voor ze zorgen. (...) Dus als de coronacrisis mij iets heeft geleerd, is het: hulde aan alle juffies en meesters.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore