Entertainment

Miljuschka vreest elke dag dat moeder wordt geliquideerd

10 mei 2020 15:16 Aangepast: 10 mei 2020 16:02
Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen (34) leeft elke dag met de angst haar moeder Astrid Holleeder (54) plotseling te kunnen verliezen. In een bericht op Facebook schrijft de kok en presentatrice dat ze desondanks dankbaar is voor de momenten die ze kunnen delen.

"Boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen"

"Dit jaar hebben veel mensen door de quarantaine ervaren hoe het is om niet naar je moeder te kunnen", begint Miljuschka (34) haar post. "Helaas zitten mijn moeder en ik al jaren in deze situatie. Maar ook daar geldt: we zitten in elkaars hart. Mama je hebt me alles geleerd. Ik hou van je. Ben nog steeds bang iedere dag je plotseling kwijt te raken door de keuze die we hebben moeten maken." Ze vervolgt: "Maar boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen." In juli vertelde ze in een interview met De Volkskrant nog dat ze weigert in angst te leven en "vrij nuchter" omgaat met de constante dreiging dat haar of haar moeder Astrid Holleeder iets wordt aangedaan door oom Willem Holleeder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka laat zich niet gek maken door coronakilo's

In dezelfde post staat de presentatrice ook stil bij het feit dat ze zelf moeder is. "Het heeft me het mooiste gegeven in het leven", schrijft ze. "Ze geven je onmetelijke kracht en doorzettingsvermogen. Ze leren je opnieuw kijken met verwondering naar alles waardoor de wereld opnieuw opengaat. Ze dwingen een verlangzaming van het leven af die ik magisch vind."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljuschka laat letterlijk haar naakte waarheid zien

Maar Moederdag zal ze dit jaar zonder haar kinderen moeten beleven. "Vandaag ben ik helaas niet met ze samen. Want ook dat hoort bij modern moederschap. Ze zijn bij hun vader. Maar in hun en mijn hart zijn we altijd samen."

Het is overigens niet de eerste keer dat Miljuschka zo openhartig spreek over het eventuele verlies van haar moeder. In de video hieronder deed ze dat ook al. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore