Ga naar de inhoud
Entertainment

Rapper Boef vertelt Beau wanneer hij tot inkeer kwam

Beeld © ANP

De veelbesproken uitlatingen van Boef over kechs begin 2018 betekenden voor hem de ommekeer in zijn carrière. De rapper ging naar eigen zeggen langs het randje van de afgrond en besefte dat er iets moest veranderen.

"De kech-discussie was mij bijna fataal geworden"

"De kech-discussie was mij bijna fataal geworden", zei Boef vrijdag in Beau. "Dat was het randje van mijn carrière. Het is dat ik zo'n gigantische fanbase heb die mijn muziek bleef streamen en naar mijn optredens kwam, maar voor het grotere publiek was dat wel het moment dat iedereen dacht: 'die Boef, dat is wel een mafkees'."

"Dat was ook het moment dat ik zelf wakker ben geworden", vervolgde Boef. "Ik moest mij bewust worden dat ik een voorbeeld ben voor de jeugd."

Rapper
Lees ook:
Rapper Boef biedt excuses aan voor 'kech-incident'

Volgens de inmiddels 27-jarige rapper was het ook niet gemakkelijk om op te groeien in de spotlights. "Het is best wel moeilijk om als jonge jongen altijd maar die camera op je te hebben. Het heeft bij mij gewoon wat jaren geduurd om persoonlijk en mentaal te groeien. Ik ben nu vijf jaar later een heel stuk verder."

De rapper spreekt openhartig over zijn leven in de documentaireserie Gewoon Boef, die vanaf vrijdag op Videoland te zien is.

Rapper Boef vertelt over zijn persoonlijke documentaire

01:09