Entertainment

Horrorklassieker maakt comeback: 'Vijfde Scream-film in de maak'

07 mei 2020 14:28
Beeld © Dimension Films

Gillend in de zaal zitten en vervolgens doodsbang de bioscoop verlaten. In de jaren 90 ging het er regelmatig zo aan toe dankzij filmreeks 'Scream'. Dat horrorgenot kunnen we binnenkort herbeleven, want een vijfde film lijkt er definitief aan te komen.

"Ik hoop dat we de nieuwe Scream binnenkort kunnen maken"

De makers van de filmreeks willen de magie van toen opnieuw creëren. Actrice Neve Campbell, die Sidney speelde in de horror-reeks, licht een tipje van de sluier op over hun plannen. Volgens de actrice hebben er 'gesprekken plaatsgevonden', zo vertelt ze in een interview met Jake Hamilton op YouTube. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scream-saga wordt nieuw leven ingeblazen

"Ze hebben me benaderd", verklaart Neve bovendien. "Het is een beetje lastig inschatten hoe het allemaal gaat werken door het coronavirus. Hopelijk komen we er samen uit wat er nodig is om dit te laten gebeuren." Wes Craven, de originele regisseur van de Scream-films, overleed in 2015. "Ik was nogal terughoudend over een nieuwe film zonder hem, omdat hij echt een genie was en de films heeft gemaakt tot wat ze zijn", aldus de nu 46-jarige Neve.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paris Jackson heeft rol in doodenge Scream-serie

Toch ziet ze het nu weer zitten. "De nieuwe regisseurs hebben zo'n waardering voor Wes' films en dat willen ze eren. Dat betekent heel veel voor me. (...) Ik hoop dat we de nieuwe Scream binnenkort kunnen maken." Over de terugkeer van andere acteurs van het eerste uur, onder wie Courteney Cox, Drew Barrymore en David Arquette, is nog niets duidelijk. 

Als ze meewerkt aan de nieuwe Scream-film, gaat Courteney een drukke periode tegemoet. Het is namelijk niet de enige jaren 90-klassieker waar ze in dat geval opnieuw in zal verschijnen. Ook Friends maakt namelijk een comeback. Je ziet alles over de ongekende populariteit van de serie in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore