Entertainment

Arie Boomsma baalt als een stekker van langere sluiting gym

06 mei 2020 23:16 Aangepast: 07 mei 2020 07:16
Beeld © ANP

Arie Boomsma (46) snapt niet goed dat de sportscholen nog niet beperkt open mogen en de horeca vanaf 1 juni wel. De presentator en sportschooleigenaar vraagt zich af of "30 aangeschoten bezoekers" van een café niet veel meer risico's met zich meebrengen dan "een yogastudio met 30 vitale beoefenaars".

"Sterk de zomer door, hoe dan ook"

"Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, of een drukbezette trein is niet alleen onjuist, maar ook onverstandig", schrijft Arie op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arie Boomsma kijkt vol ongeloof naar de wereld om zich heen

"Een goede weerstand is het enige schild tegen zo’n virus. Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten", zo gaat hij verder. "Gyms, yogastudio’s, CrossFit boxen, spinningstudio’s, dojo’s, zwembaden, sauna’s en boksscholen blijven nu nog maanden dicht. Dat is fysiek, mentaal én sociaal een ferme tik voor de samenleving."

Volgens Arie zit er niets anders op dan massaal buiten te gaan sporten. "Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook."

Het kabinet maakte woensdagavond bekend dat vanaf 1 juli cafés, restaurants, bioscopen, culturele instellingen en kerken weer 100 mensen tegelijk mogen toelaten. De versoepelde coronamaatregelen gelden een maand eerder al voor een bezoekersaantal van 30 mensen. Als alles goed gaat, kunnen per 1 september sauna’s en sportscholen weer open.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arie Boomsma en Videoland houden je fit tijdens coronacrisis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore