Ga naar de inhoud
Entertainment

Ilse DeLange lyrisch over aanstaand songfestival

Beeld © ANP

Het belooft een bijzondere avond te worden met 'Eurovision: Europe Shine a Light' op 16 mei, stelt Ilse DeLange (42). De zangeres vertelt aan RTL Boulevard wat we kunnen verwachten van haar optreden tijdens het evenement.

"In zo'n mooie setting, op zo'n avond. Mooi moment!"

Eurovision: Europe Shine A Light wordt op 16 mei uitgezonden in maar liefst 45 landen. Eén van de spectaculaire optredens wordt verzorgd door oud-deelneemster Ilse Delange en daar heeft ze heel veel zin in. "Heel bijzonder", laat ze weten aan RTL Boulevard. Ilse zingt een duetversie van de songfestivalklassieker 'Ein Bisschen Frieden', samen met Michael Schulte die in 2018 Duitsland vertegenwoordigde.

Ilse
Lees ook:
Ilse DeLange en Duncan van de partij bij songfestivalshow

De samenwerking van de twee artiesten komt voort uit hun deelname aan het Duitse programma Sing meinen Song, wat vergelijkbaar is met Beste Zangers. Gisteren was daar de eerste aflevering van op televisie te zien. "Gisteravond wel even gekeken op mijn telefoon zo van: wat vindt men ervan, is het Duits goed genoeg? Was wel zo blij als een klein kind gisteren", vertelt de zangeres enthousiast. "Na de uitzending kwam de ontlading. Zo van; fuck, wel gaaf! Ik ben trots en blij, maar ook opgelucht", gaat ze verder.

Ilse en Michael brengen aanstaande vrijdag hun andere duet 'Wrong Direction' uit. "Is wel leuk, hè?", vindt Ilse van het feit dat ze allebei eerder meededen aan het Eurovisiesongfestival. Ze omschrijft het als "een heel mooi liedje" dat ze samen hebben geschreven.

Ilse
Lees meer:
Ilse DeLange komt volgende maand met nieuw album

Ilse kan ook niet wachten om 'Ein Bisschen Frieden' te spelen op de avond zelf. "Vind ik superleuk", vertelt ze. "In zo'n mooie setting, op zo'n avond. Mooi moment!" Eurovision: Europe Shine A Light is op 16 mei te zien om 20.30 uur bij NPO1. Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen nemen de presentatie op zich voor de avond. In de video hieronder zie je wat je kunt verwachten. 

Alles wat we weten over de presentatoren van het songfestival

08:09