Ga naar de inhoud
Entertainment

Ollolai-winnaars Marije en Ovan weer terug in Nederland

Beeld © Instagram Marije Graafsma

Marije Graafsma (30) en Ovan Abdullah (32) zijn twee jaar na hun avontuur in Ollolai weer terug naar Nederland gekeerd. Afgelopen december besloten ze het Italiaanse dorp achter zich te laten na 'keer op keer teleurgesteld' te zijn. Dat vertellen ze tegenover het 'AD'.

"We zijn niet geëmigreerd om na twee jaar weer terug te komen, dus dat was jammer"

Nadat de camera's waren vertrokken stortte het winnende duo zich volledig op het verbouwen van hun 'huis'. Nou ja, huis is een groot woord. Volgens Marije was het meer een stapel stenen. Van de 20.000 euro prijzengeld - waar na de belasting nog maar 6.000 van overbleef - werd er een nieuw dak op de woning gezet.

Vanwege alle nodige klusjes in huis, werd hun modelabel tijdelijk even geparkeerd. Wél opende ze vorig jaar mei hun B&B, waardoor er wat geld in het laatje kwam. "We hebben toen heel veel gasten gehad. Langzamerhand waren we ook weer bezig met het maken van connecties voor de mode. Er waren ook geïnteresseerden die een modeshow met ons op wilden zetten. Daar waren we tot het einde van vorig jaar mee bezig", doen ze nu een boekje open.

Het
Lees ook:
Het Italiaanse Dorp: Ollolai-deelnemer toegetakeld na het stappen

Allemaal leuk en aardig, maar ondanks al het harde werken was de woning (die ze voor 1 euro gekocht hadden) nog altijd niet officieel van hen. "In Nederland ga je pas in het huis als het van jou is, maar wij hadden alles al verbouwd en woonden er al terwijl het nog steeds niet van ons was. We waren op zoek naar de geruststelling dat het rond zou komen", legt het koppel uit.

"Je werd keer op keer teleurgesteld. Ons modebedrijf stond on hold, want we wilden ons atelier in Nederland pas naar Italië halen als alles hier geregeld was. ‘Domani, domani’, zeiden ze maar." Maar ook de volgende dag kwam het er niet van. 

Bed
Ook leuk:
Bed & Breakfast-deelneemster baalt van gedeelde badkamers

In december besloten Marije en Ovan daarom hun spullen te pakken en terug naar Nederland te keren. "We zijn niet geëmigreerd om na twee jaar weer terug te komen, dus dat was jammer. Maar het leven is zoals het is", blikken ze nu terug op die beslissing. "We hadden het net af. We zitten nu op een bankstel dat we daar hebben gekocht, maar hier hebben uitgepakt. Zo weinig hebben we van ons huis kunnen genieten. Maar we zouden het allemaal zo opnieuw doen."

Of de Italiaanse droom nog altijd leeft? Jazeker: "Ergens anders wonen verrijkt je. We zijn zo veel wijzer en verstandiger teruggekomen uit Ollolai. Maar voor nu leven we met de dag."

Bron: RTL Boulevard