Entertainment

Joe Exotic uit Tiger King vraagt president Trump om gratie

05 mei 2020 13:20
Beeld © Netflix/Getty Images

Het gigantische succes van 'Tiger King' heeft Joe Exotic (57) op ideeën gebracht. In een nieuwe poging om zijn gevangenisstraf op te schorten, zoekt hij het hogerop: de flamboyante tijgertemmer heeft een brief geadresseerd aan Donald Trump (73), meldt 'TMZ'.

Joe Exotic wil de Amerikaanse president verzoeken om hem gratie te verlenen, zo weet TMZ. Volgens bronnen van de Tiger King-ster is zijn juridische team een rapport aan het opstellen om Trump ervan te overtuigen om zijn straf kwijt te schelden. Joe wordt ervan beschuldigd een huurmoordenaar te hebben willen inhuren om zijn aartsrivaal Carole Baskin om te leggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolas Cage speelt hoofdrol in serie over 'Tiger King'

Maar op grond waarvan Joe zijn straf aanvecht? Bijzonder genoeg gooit hij het op het feit dat hij meermaals heeft geroepen dat hij Carole dood wilde zien en zelfs suggereerde dat hij er 50.000 dollar voor over had als iemand dat taakje wilde uitvoeren. Volgens hem toont dat aan dat hij het nooit serieus van plan is geweest. Dan zou hij het naar eigen zeggen nooit zo luidkeels verkondigd hebben...

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carole Baskin uit Tiger King valt voor nep-interview

Ook de getuigenis van Allen Glover, die stelt dat hij drieduizend dollar van Joe kreeg om Carole te doden, wordt in twijfel getrokken. Hij vertelde namelijk dat zijn getuigenis een 'wraakactie' tegen Joe was, omdat hij tijgers zou hebben gedood. Volgens Joe's juridische team is hij dus partijdig en moet zijn verklaring niet worden meegerekend. Daar komt bovenop dat ze de claims dat Joe tijgers doodde überhaupt weg willen wuiven, omdat dat niets te maken zou hebben met de aanklacht van het inhuren van een huurmoordenaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins William geen fan van Netflix-hit Tiger King

Of het Joe gaat lukken is nog maar de vraag. Trump weet in ieder geval van zijn bestaan af en grapte zelfs over het verlenen van gratie in een persconferentie omtrent het coronavirus. De Amerikaanse president is absoluut niet de enige die Tiger King heeft gekeken op Netflix. Je ziet in de video hieronder waarom de serie zo'n gigantische hit is geworden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore