Entertainment

Zo maken Vrijheidsambassadeurs het toch een feest vandaag

05 mei 2020 07:02 Aangepast: 05 mei 2020 10:00
Beeld © ANP

Bevrijdingsdag ziet er dit jaar heel anders uit dan normaal. Vanwege het coronavirus zijn alle festivals en andere festiviteiten afgelast en blijven de Ambassadeurs van de Vrijheid, Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam, ditmaal dus thuis.

Normaal gesproken zouden de zangeres, rapper, het dj-duo én dj-trio per defensiehelikopter door heel Nederland worden gevlogen. In plaats daarvan laten zij zich online zien. Zo werden met het kwartet online documentaires gemaakt en is in samenwerking met 3FM een alternatief Bevrijdingsfestival opgezet. De opnames hiervoor waren in Haarlem en worden dinsdag uitgezonden. De artiesten vertellen op 3FM ook verhalen over hun ambassadeurschap.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Roxeanne Hazes ziet afgelaste optredens positief in

Oud-ambassadeurs en andere betrokken artiesten in afgelopen jaren laten ook online van zich horen. Onder anderen Maan, Syb van der Ploeg, DJ Paul Elstak, Claudia de Breij, My Baby, Trijntje Oosterhuis en Blaudzun roepen hun volgers op om te delen wat zij doen op 5 mei. Andere initiatieven zijn onder meer het alternatieve 5 mei-concert met Simone Kleinsma en Roel van Velzen vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam en een optreden van Martin Garrix. Hij draait een speciale live-set vanaf een jacht op de Hollandse wateren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snelle en Davina krijgen gezelschap van Typhoon

Om 16.55 uur klinkt door een groot deel van Nederland 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' van Ramses Shaffy op initiatief van Claudia de Breij. Veel radiostations gaan het nummer draaien en ook verschillende beiaardiers spelen het liedje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore