Entertainment

'Prachtig eerbetoon' van koning verrast familie Jules Schelvis

04 mei 2020 22:40 Aangepast: 05 mei 2020 10:16
Beeld © ANP

De familie van Jules Schelvis werd maandagavond verrast door de rol die de Holocaust-overlevende speelde in de historische toespraak van koning Willem-Alexander. De koning sprak na de Dodenherdenking op een lege Dam in Amsterdam. Hij bracht de woorden van Jules in herinnering die enkele jaren geleden diepe indruk op hem hadden gemaakt.

"Een prachtig eerbetoon aan mijn vader"

Dochter Marianne Schelvis noemt de speech in een reactie aan Hart van Nederland 'een prachtig eerbetoon aan mijn vader'. Zij hield het niet droog tijdens de toespraak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander maakt indruk met historische speech

De familie was niet van tevoren op de hoogte gebracht van het eerbetoon. "Maar blijkbaar heeft het gesprek indertijd veel indruk gemaakt op de koning", aldus Marianne tegen Hart van Nederland. Jules werd in 1943 gedeporteerd en overleefde zeven concentratiekampen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander: 'Hou vol, maar op afstand'

Na de Tweede Wereldoorlog bleef Jules zijn hele leven lezingen houden over de oorlog. Zo ook in de Westerkerk in 2014, de speech waar de koning gisteravond aan refereerde. Jules Schelvis overleed op 3 april 2016. Hij werd 95 jaar oud. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore