Ga naar de inhoud
Entertainment

Ellen Pompeo hekelt populaire Grey's Anatomy-scène

Beeld © ABC

Het mag een van de beroemdste scènes uit 'Grey's Anatomy' zijn, hoofdrolspeler Ellen Pompeo (50) vindt het he-le-maal niets. Terugblikkend op zestien seizoenen is er één zin die ze liever niet had gezegd in het programma. Let op: dit artikel bevat spoilers.

"Kies mij, ga voor mij, hou van mij"

Meredith heeft behoorlijk wat meegemaakt in de zestien seizoenen Grey's Anatomy tot nu toe. Wanneer Ellen Pompeo, die Meredith speelt, terugkijkt op de heftige avonturen vindt ze niet alles even goed. En dan specifiek één moment waar ze het nog altijd niet mee eens is. In 2005 ging het tweede seizoen van start, waarin Derek Shepherds echtgenote Addison Montgomery ineens opduikt. Dat zorgt voor frictie tussen Meredith en Derek, die al sinds het begin van de serie samen waren. "Kies mij, ga voor mij, hou van mij", smeekt ze haar geliefde. 

Zestiende
Lees ook:
Zestiende seizoen Grey's Anatomy ingekort

Het is een emotioneel moment dat de tv-geschiedenis in is gegaan als krachtig en inspirerend. Maar Ellen kijkt er niet met trots op terug, zo vertelt zij in gesprek met Variety. "Mensen zien dit misschien als een goed voorbeeld voor vrouwen, maar ik zie dat anders", legt ze uit. "Bij die zin 'Pick me, choose me, love me', dacht ik eigenlijk alleen maar: waarom smeek ik een man om van mij te houden? Naar mijn idee is dat helemaal niet geëmancipeerd." 

Grey's
Lees ook:
Grey's Anatomy-actrice Camilla Luddington opnieuw zwanger

De actrice ziet wel in dat Meredith van ver is gekomen en er nu heel anders voor staat. Ze denkt dat haar personage zoiets dus nooit meer zou zeggen. "Ik ben zelf ook vijftien jaar ouder, dus ik ben een veel sterker persoon dan ik was", vertelt ze. "Die ontwikkeling gaat gewoon natuurlijk." En fans smullen er al zestien seizoenen lang van.

Grey's Anatomy is te zien bij Videoland, maar als je alles al hebt gezien, kun je ook beginnen aan de spin-off-serie Station 19. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Fan van Grey's Anatomy? De nieuwe spin-off Station 19 is hier

01:50