Entertainment

'Nieuwe Netflix-docu claimt dat prinses Diana zich van het leven wilde beroven'

03 mei 2020 17:00
Beeld © Getty Images

Er wordt momenteel hard gewerkt aan nieuwe docu-reeks over het leven van prinses Diana. Volgens het Britse 'The Sun' is deze nog te verschijnen reeks nu al controversieel. Het zou voornamelijk gaan over de andere kant van haar leven. Zo worden haar eetstoornissen, haar ongelukkige huwelijk met prins Charles en haar pijnlijke jeugd besproken.

"Prins William en Harry zullen erg van streek zijn als dit doorgaat"

In de reeks, die vooralsnog de titel Being Me: Diana draagt, wordt onder meer beweert dat prinses Diana tot vier keer toe zich van het leven heeft willen beroven. Dit zou zich nog voor haar spraakmakende scheiding met prins Charles hebben afgespeeld. In de serie zullen er voornamelijk nog nooit eerder vertoonde beelden van speeches van Diana gebruikt worden. Ook zullen er interviews plaatsvinden met mensen die dichtbij haar stonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle neemt de advocaat van prinses Diana in de arm

Volgens Britse media zou DSP, een bekend tv-bedrijf, druk bezig zijn met voorbereidingen van de reeks. De Britse royals of familie van Diana zullen echter geen medewerking verlenen aan het project, zo meldt een bron. “Prins William en Harry zullen erg van streek zijn als dit doorgaat. Het is vooral voor Harry een enorme klap omdat hij met Netflix werkt.” Harry heeft onlangs zijn medewerking aan Netflix verleend voor een 75-jarig jubileum special van Thomas de Stoomlocomotief. Ook zouden hij en Meghan nog altijd in gesprek zijn met de streamingdienst voor toekomstige werkzaamheden.

Toch is het nog niet zeker of de reeks daadwerkelijk op Netflix te zien zal zijn. Volgens de makers wordt er inderdaad wel aan gewerkt, maar ‘nog niet in opdracht van Netflix’. Wel willen ze duidelijk maken dat ze vooralsnog alleen maar werken met bestaand materiaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry al jaren in therapie om dood Diana te verwerken

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore